Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdések amelyek szinte mindig előkerülnek, vagy olyanok amelyekre nem igazán kaptál választ a különböző blogokban. Kérdések Tőletek, Nektek, őszíntén.

miért jó ha van weboldalad?

A 10 Milliós magyar lakossághoz jelenleg több mint 10,2 Millió internetelőfizetés társul (KSH – 19Q3). Mindenki okoskütyükön internetezik. A Te szolgáltatásod hol máshol keresnék?

Hatékonyabbá teheted a munkát, hiszen az interneten bármikor elérnek földrajzi és időbeli korlátok nélkül. Ha webshopod is van, a vásárlási folyamat automatizáltan működhet.

A hazai kisvállalkozások 65 százalékának nincs weboldala. Ha Neked sincs, a konkurencia lekörözhet. Ne engedd hogy versenytársak ajánlatai közül válogasson a vevő!

ugye, nem akarsz lemaradni?

Visszakérdezek; Mennyibe kerül egy új autó?

Ugye látod, hogy erre a kérdésre sem lehet válaszolni anélkül, hogy pontosan ismernénk az igényeket.

A fejlesztési díj mindig egyenesen arányos az elvégzett munka mértékével, illetve pár tényezőtől is függ, amit csak is az egyeztetét követően lehet felmérni.

Ilyen tényezők páldául:

 • Van kész design terved, vagy én/közösen találjuk ki 0-ról
 • Az idő, hogy normál ütemben dolgozhatok, vagy be kell áldoznom a hétvégéimet/éjszakáimat
 • Aloldalak száma, egyedisége, funkciói
 • Speciális, egyedi igények összetettsége
 • Szükség van-e 3. fél szolgáltató API implementálásra (pl.: bankkártyás fizetés, számlagenerálás, stb)
 • Szükséges személyes konzultációk száma
 • További feladatok, mint pl.: Google Cégem regisztráció, folyamatos karbantartás, stb
 • Egyéb szempontok


Azt mindannyian tudjuk, hogy nagyon olcsó (pár 10 ezer forintos) honlap nem létezik, vagyis létezhet, de sajnos nem jellemző, hogy a “haveri alapon” készített weboldalak tényleg sikeresek is legyenek és elérjék a célközönséget. Ennek egyszerű oka, hogy több 10-100 óra munkát senki sem csinál ingyen, főleg egy olyan szakember, aki több éve folyamatosan szinten tartja tudását, azaz befekteti az idejét.

De, hogy viszonyítási alapot tudjak adni – amely bár nem minősül ajánlattételnek a fentiek alapján – egy kis céges, one-page (vagy max 2-3 aloldalas) honlap, amely tartalmazza azt minimumot ami feltétlenül szükséges már akár br. 149.990 Ft-tól is elérhető.

A fenti elméleti honlap az alábbi elemeket tartalmazhatja:

 • Letisztult design készítés
 • Responsive (mobilra optimalizált) felület
 • Több diás, teljes képernyős slider a promóciókkal
 • 3-5 blokk (szolgáltatások, cégbemutató, stb)
 • Kapcsolat blokk levélküldő űrlappal
 • Beágyazott Google maps térkép útvonaltvervezővel
 • Max 10 képes mini carousel galéria
 • Social media gombok bekötése
 • Google Analytic kód beágyazása
 • Árajánlat kérő űrlap

Általánosságban elmondtható; hogy egy weboldal / webalkalmazás fejlesztése 5+2 – egymásra – épülő szakaszból áll.

 • 1) Ajánlatkérés és igények felmérése

  lenti ajánlatkérő elküldése után felveszem Veled a kapcsolatot.
  A kapott infók alapján felmérem az előzetes igényeidet, megbeszéljük a tervezett követelményeket, a célközönséget, az élesítés várható határidejét és számos dolgot, amit az adott project megkíván. Ezeket összefoglalva elküldöm Neked egy előzetesen kalkulált Árajánlattal.

  A fentiek elfogadása után, a grafikai feladatok és a weboldal tervezésének megkezédekor a szerződéses teljes ár 25%-ának befizetése szükséges, mert akár több hétig is csak ezzel a projecttel fogok foglalkozni és valamiből ki kell fizetni a villanyszámlát 😉
  Komolyabbra fordítva a szót; az előleg többek köt fedezetet nyújt számos kezdeti költségre is amelyet más szolgáltatónak kell előre kifizetnem (pl.: domain tárhely, stock fotók, stb).

 • 2) Grafikai tervezés

  Ebben a szakaszban elkészítem a weboldal drótvázát, kidolgozzuk az alapdesign és elkészülnek az első szemléltető design tervek is, amely alapján már képet kapsz a várható megjelenésről.

 • 3) Funkcionális tervezés

  Sok esetben a funkcionális tervezés megelőzi a Grafikai tervezést, vagy a kettő együtt kerül kialakításra. Ebben a szakaszban az Igényspecifikáció alapján kidolgozzuk, hogy milyen funkciók lesznek elérhetők a weboldalon, azoknak milyen adatbázis háttérre van szüksége és mikor-mi történjen.

 • 4) Programozás

  A programozás a weboldalkészítés legtovább tartó szakasza. A Grafikai és Funkcionális tervek alapján elkezdődik a weboldalad kódszíntű “megírása”, a funkciók és függvények leprogramozása és bekötése. A weboldal készítés során biztosítok teszt felületet, úgynevezett developer portált, ahol a kész részegységeket tudod nyomon követni, illetve ezen keresztül tudod jóváhagyni a kész blokkokat / funkciókat.

 • 5) Béta és végfelhasználói tesztelések, illetve szoftver átadás

  Miután elkészült a weboldalad, a developer portálon tudod pontról-pontra átnézni és leellenőrizni azt. Amennyiben a feltöltött verzió mindenben megfelel az Igényspecifikációban írottaknak, akkor a weboldalt és a mögöttes adatbázist átmásoljuk a Te tárhelyedre és egy gyors tesztet futtatunk ott is.
  Miután semmilyen használatot befolyásoló hibát nem találunk, az oldal élesíthető.

  A fennmaradó fejlesztési díjat – amennyiben a megbízási szerződésben másként nem rendelkezünk – egyösszegben, a project átadását követően szükésges megfizetni.

 • +1) Utókövetés

  Az első időkben proaktivan monitorozom a weboldal működését, elemzem a logokat. Ha látogatói észrevétel, vagy a logok alapján korábban nem észlelt hiba kerülne a felszínre, akkor azokat soron kívül javítom.

 • +2) Utólag felmerült igények projectbe sorolása

  Sok esetben a project közben felmerülnek újabb ötletek / igények, amely az eredi feladat idő és/vagy fejlesztési keretébe már nem fér bele. Ilyenkor ezekre az új igénykre is készítünk egy (egyszerűsített) Igényspecifikációt és beütemezzük a feladatot.

Ne gondolj semmi humbukra, egyszerűen;

 • Szabadúszó vagyok; nem kell alkalmazottak bérét és irodabérleti díjat beépítenem az áraimba
 • Másodállásban, elhivatottságból készítem a weboldalakat, így nem ezen múlnak a hó végi csekkjeim befizethetősége
 • kapcsolattartást elsődlegesen e-mailben vagy más elektronikus csatornán folytatom, így nem kell a kiszállás költségeit, illete az utazás miatt kieső időmet a megrendelőre hárítanom
 • Mivel másodállásban fut ez a vállalkozásom (főállásban is ezen a területen dolgozom, csak egy multinál), ezért valamelyest tágabb határidőre tudom vállalni a projecteket, mint aki heti 5×8 órában csak ezzel foglalkozik.
 •  

Természetesen! 🙂

Az igények felmérése, azok átbeszélése és véglegesítését követően küldök egy összefoglalót a feladatról és egy várható előzetes Árajánlatot.
Ha valamiért úgy döntenél, hogy mégsem vágnál bele a projectbe, akkor sincs fizetési kötelezettséged. 🙂

Amennyiben az előzetes Árajánlatot elfogadod, akkor elkészítem a végleges Igényspecifikációt, amely minden követelményt pontosan meghatároz a feladattal kapcsoaltban, továbbá megküldöm a Megbízási szerződés tervezetet és a végső Árajánlatot.

A fentiek elfogadása után, a grafikai feladatok és a weboldal tervezésének megkezédekor a szerződéses teljes ár 25%-ának befizetése szükséges, mert akár több hétig csak ezzel a projecttel fogok foglalkozni. Az előleg továbbá fedezetet nyújt számos kezdeti költség fedezetére amelyet más szolgáltatónak kell előre kifizetnem (pl.: domain tárhely, stock fotók, stb).

A fennmaradó részletet – amennyiben a megbízási szerződésben másként nem rendelkezünk – egyösszegben, a project átadását követően szükésges megfizetni.

Bizonyos esetekben, az előleg fizetéstől eltekinthetek.

Rajtam álló okok miatt, nem 🙂

végleges Árajánlatban foglalt fejlesztési költség fix, az rajtam múló okok miatt nem módosulhat (max csökkeneht). 🙂

Abban az esetben, ha az Igényspecifikációban foglaltaktól eltérő működést szeretnél utólag, annak lehetnek többletköltségei, de azokról minden esetben előzetes tájákoztatlak és csak abban az esetben fejlesztem le, amennyiben azt előzetesen jóváhagytad.
Ugyanez vonatkozik arra, ha egy már elkészült részben kérsz utólagos mósosítást.

Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy a project közben derülnek ki olyan – előzetesen nem látott – események (törvényi megfelelősségi, 3. fél szolgáltató által felszámolt többletköltésgek, feltétlenül szükséges stock photo, stb), amelyek szükségesek a project továbbhaladásához. Ezek részben növelheti k a project végső árát, de ezekről minden esetben előzetesen egyeztetünk és ha szükséges, akkor elkerülő megoldást keresünk.

Nagy valószínűséggel nem 🙁

Egy rendes project tervezéssel, pontos igényfeltárással és célok meghatározásával kezdődik, amelynek átbeszélése, megvalósítása nem fér bele 1 hétbe, de akár 2-be sem.

Továbbá, több hétre előre ütemezem a projecteimet, így nagyon kevés a köztes idő, amikor beférne egy ilyen SOS feladat.

Ugyanez igaz a már elkészült projectek esetében; a legritkább esetben tudok SOS (72 órán belüli) karbantartási / fejlesztési feladatot elvállalni. Kérlek, törekedj a minimum 1 héttel korábbi jelzésre, mert mindenkinek fontos a szabadideje. 😉

Igénytől függ 🙂

Ezzel gondolom nem mondtam újat. 🙂

Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerű-közpes összetettségű weboldal 4-10 hét alatt elkészülhet, egy bonyolultabb ügyviteli rendszerhez vagy webshophoz legalább 12 hét szükséges.

Utóbbiak végső átadása az összetettségüktől és a külső szolgáltatóktól (pl.: banki szerződéskötés bankkártya elfogadáshoz) függően nem ritkán több hónapot is igénybe vehet.

A várható átadási határidőt, a végső Árajánlatban küldöm meg.

Egyáltalán nem, sőt… 🙂

 bejegyzésben írtam is, hogy elsődlegesen az elektronikus csatornákon történő kommunikációt (e-mail, messenger alkalmazások, zoom-meeting) preferálom jobban, egyrészt mert többségében éjszaka dolgom, másrészt azzal ha nem kell utaznom különbőző megbeszélésekre, annyival több időm van a projectekkel foglalkozni és nem keletkezik kiesett időm. Így Te is és én is időt és pénzt takarítunk meg.

Továbbá a “szó elszál, az írás megmarad” elv alapján ugyanúgy készülne egy írásos memo a szóbeli megbeszélésről (sajnos van pár negatív tapasztalatom) is, így viszont, ha már eleve írásban kommunikálunk, akkor elég csupán abban az esetben személyesen vagy telefonon egyeztetnük, ha valami többszöri üzenetváltás esetén sem egyértelmű. 🙂

A válasz nagyon egyszerű!

A Megbízási szerződés és az Igényspecifikáció biztosítja, hogy minden úgy készüljön el, ahogy a megállapodásban szó volt róla, illetve tartalmazza azokat az általános pontokat, amelyek a weboldal / szoftverrel kapcsolatban felmerülhetnek (garancia, titoktartási kötelezettség, licensz, teljesítési feltételek, stb).

ingyenes árajánlat kérés kötelezettségek nélkül

az ajánlatkérés 100%-ig ingyenes. add meg a legfontosabb tudnivalókat a leendő weboldaladdal kapcsolatban, mint pl.: ki a célközönség, mivel foglalkozol, milyen elképzeléseid vannak, mely stílusú / felépítésű weboldalak tetszenek (és miért)? ha bármilyen egyedi igényed lenne, azt feltétlenül jelezd! 

az ajánlatkérésre pár napon belül válaszolok, (vélhetően) teszek még fel pár pontosító kérdést, ami után egy megközelítő árajánlatot már tudok adni. amennyiben ez egyezik az elképzeléseddel, szerződést kötünk, és elkezdjük project tervezését és a közös munkát.

A newwweb.hu-nál mindig az ügyfél igénye az első, és folyamatosan azon doglozunk, hogy maximálisan elégedett legyél az általunk nyújtott szolgáltatásainkkal. Segítünk valóra váltani az elképzeléseidet a tervezéstől, egészen az élesítésig. Sőt, még tovább is. Szabadúszó csapatunkban több profi grafikus, UX/UI designer, szövegíró és webfejlesztő dolgozik, hogy mindig a legjobb megoldást tudjuk adni számodra. Referenciáink közt több éttermi weboldal, webshop található, valamint számos üzleti weboldal. Az igazi kihívások számunkra az egyedi webalapú ügyviteli rendszerek fejlesztése, amit mindig nagy örömmel és kitörő lelkesedéssel készítünk a megrendelőink elképzelése szerint.

KAPCSOLAT

newwweb.hu

info@newwweb.hu

+36(70) 429-0353

ÁSZF  és Adatkezelési tájékoztató |
© 2004-2021 NEWWWEB.HU – MINDEN JOG FENNTARTVA!